Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Școala militară din Tiraspol, gata pentru începutul anului de studii

29 aug. 2017,, 17:10   Societate
3547 0

Școala militară Suvorov de la Tiraspol a încheiat prima înmatriculare a cadeților și se pregătește să organizeze la 5 septembrie primul sunet de clopoțel.

La noua instituție de învățămînt au depus cerere 717 de persoane, dintre care au fost selectate 207. În baza rezultatelor campaniei de admitere au fost formate cîte două clase a V, VI, VII și a VII. Clasa a IX a fost transferată în baza notelor finale și examenelor finale de la Școala Republicană de Cadeți „Dzerjinski”.

Băieții deja au primit uniforma și au fost repartizați prin cazarme. În timpul rămas ei vor studia elementele de pregătire militară de bază, vor învăța jurămîntul cadetului și se vor pregăti pentru inaugurarea solemnă a școlii, cînd la 3 septembrie va fi deschis bustul generalisimului Suvorov și va avea loc înmînarea drapelului școlii.

Spre deosebire de școlile obișnuite, cadeți vor studia discipline de cultură generală, cele militare, diverse sporturi, inclusiv sportul tehnico-aplicativ. Lista de discipline este atît de mare încît cadeții vor învăța șase zile pe săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?