Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Biroul Politici de Reintegrare, despre eliberarea lui Victor Pleșcanov

17 mai. 10:14   Politică
1826 0

Biroul Politici de Reintegrare (BPR) salută eliberarea din detenția ilegală a cetățeanului Republicii Moldova Victor Pleșcanov, "care a fost privat de libertate în data de 10 iunie 2022 de către structurile de forță de la Tiraspol".

Cazul dat a fost menținut în vizorul permanent al vicepremierului pentru reintegrare și al BPR, cu întreprinderea tuturor eforturilor posibile în comun cu partenerii externi și cu sensibilizarea constantă a participanților în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și a reprezentantului politic de la Tiraspol, notează Noi.md.

"În apelurile noastre mereu a fost reiterată cererea eliberării imediate și necondiționate a cet. Pleșcanov V. din detenția ilegală, restabilirea drepturilor și libertăților fundamentale ale acestuia, acordarea asistenței medicale necesare {...}.

Îndemnăm repetat Tiraspolul să dea curs apelurilor noastre și pe alte cazuri individuale de rezonanță, conform exemplelor lui Pleșcanov V. și Glijin A., cu eliberarea neîntîrziată și a celorlalți cetățeni ai Republicii Moldova ce sînt ilegal încarcerați și persecutați în regiune: Dimov Al., Menzarari S., Dudnic Vl., Ermurachi M., Malîșev A., Pogorlețchii V. ș.a.", precizează Biroul.

5
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?