Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

De ce PLDM a renunțat la alegeri anticipate

27 iun. 2013,, 10:46   Politică
5243 13
Foto : moldoveanul.md
Partidul Liberal-Democrat a renunțat la alegerile anticipate, reieșind din interesele de partid și nu cele de stat. Declarația a fost făcută de vicepreședintele formațiunii, Vadim Pistrinciuc într-un interviu pentru publicația Kommersant.md.

Potrivit liberal-democratului ”pe noi nicioadtă nu ne sperie alegerile. În ultimii doi ani și jumătate am participat la cinci campanii electorale. Așa că nouă nu ne este frică de alegeri. Însă trebuie să alegem ce este mai bun, inclusiv pentru partid”.
”Astfel de chestiuni la noi se rezolvă colegial, le rezolvăm împreună. Eu astăzi vă dau un interviu și singur decid ce să spun, iar problema dacă mergem la alegeri sau nu, este decisă de întreaga formațiune. Ne-am consultat, am fost în discuții permanente cu partenerii. Oamenii într-adevăr nu și-au dorit alegeri”, a spus Pistrinciuc.

Liberal-democratul a menționat, că ”opțiunea alegerilor și riscul de a nu ajunge la un compromis a existat pînă în momentul votării Guvernului. Consensul însă a fost găsit”, menționînd că ”europenii au vorbit direct despre toate: că trebuie format Guvernul, că trebuie evitate alegerile etc..Acesta a fost un element important în constituirea coaliției. Am contactat practic zilnic cu partenerii europeni”.

De menționat, că potrivit ultimelor sondaje sociologice, PLDM a pierdut cel mai mult din rating-ul electoral, iar toate cele trei fomațiuni ale fostei Alianțe pentru Integrare Europeană vor acumula în comun mai puține voturi decît comuniștii aflți în opoziție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?