X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Un judocan moldovean a obţinut aurul la Campionatul Mondial

18 aug. 2017,, 17:21   Sport
2766 0

Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc a ocupat primul loc la Campionatul Mondial de Judo printre Cadeţi (sub 18 ani) la categoria de pînă la 81 kg.


Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a declarat că "cea mai dificilă luptă a fost cu sportivul tadjic Madzinov (locul I în clasamentul internaţional printre cadeţi)".

Potrivit lui Matveiciuc, răbdarea, pregătirea tactică şi cunoaşterea slăbiciunilor adversarului l-au ajutat să-şi învingă adversarul, care este mai puternic din punct de vedere fizic. Antrenorul Iurie Leu a menţionat că "pentru prima dată în istorie un sportiv moldovean se întoarce acasă cu o medalie de aur la această categorie". El consideră că lui "Eugen i-a fost de mare ajutor spiritul puternic de echipă".

Antrenorul Mihail Ciudin a evidenţiat patriotismului sportivului, care, în pofida ofertelor profitabile venite din Italia, a rămas în Moldova. Vicepreşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Judo (FMJ), Victor Florescu, a menţionat că, pentru ca judocanii moldoveni să demonstreze rezultate excelente în cadrul campionatelor mondiale, este necesar suport din partea statului şi a ministerului de resort, suport care, din păcate, "pînă în prezent nu este resimţit".

Secretarul general al FMJ, Valeriu Duminică, a declarat că Federaţia intenţionează să organizeze cel puţin o dată pe an antrenamente în Japonia, unde "Judoul reprezintă o cultură aparte, iar în aceste condiţii sportivii, într-adevăr, performează".


Campionatul Mondial de Judo printre cadeţi a avut loc în Chile în perioada 9-13 august. La el au participat 428 de sportivi din 64 de ţări. Moldova a fost reprezentată de o delegaţie formată din trei sportivi şi un antrenor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?