X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rețea infracțională implicată în trafic de anabolizante, deconspirată (VIDEO)

17 aug. 2017,, 13:19   Societate
3432 0

Oamenii legii, în cadrul unei cauze penale, au desfăşurat o amplă operaţiune de documentare a activităţii ilicite a celei mai mari reţele infracţionale specializate în producerea, comercializarea şi traficul ilicit de produse steroide - anabolizante, relatează NOI.md.

Potrivit datelor acumulate în cadrul urmăririi penale, materia primă destinată contrafacerii anabolicelor era introdusă ilegal din China, ulterior, într-un depozit clandestin echipat cu utilaj performant, erau produse în cantităţi deosebit de mari substanţe anabolizante. Produsul finit era comercializat pe piaţa internă, dar şi transportat prin contrabandă în spaţiul UE. În scopul camuflării activităţii infracţionale, membrii grupării utilizau ilegal echipamente şi tehnică specială: de bruiaj, de colectare ascunsă a informaţiilor, drone şi aparate de criptare a datelor.

Astfel, pe 16 august curent grupurile comune de intervenţie au descins pe 16 adrese din mun. Chişinău, fiind depistate: linii clandestine de producere, produse steroide cu valoarea estimativă de peste 10 milioane de lei, mijloace financiare provenite din activitate infracţională în sumă de peste 100 de mii de euro, peste 50 de carduri bancare, înscrisuri de ciornă, purtătoare de informaţii electronice, calculatoare, peste 30 de telefoane mobile, arme şi muniţii deţinute ilegal. La unul dintre liderii grupării a fost depistată tehnică specială performantă destinată contracarării măsurilor tehnice de investigaţii a organelor de drept.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost reţinuţi 8 membri ai grupului infracţional, alți 2 fiind dați în căutare. Organele de drept continuă acţiunile în cadrul urmăririi penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?