X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldova va achita milioane de lei organizațiilor internaționale

1 aug. 2017,, 15:51   Politică
3392 1

Guvernul Republicii Moldova urmează să achite din bugetul de stat cotele de membru și datoriile față de organismele internaționale și regionale la care este parte, comunică NOI.md.

În acest scop, în anul curent urmează a fi alocați peste 119 milioane de lei, se arată într-un proiect de hotărîre ce figurează pe ordine de zi a ședinței executivului.

Printre organizațiile parlamentare față de care Moldova are angajamente financiare se numără Adunarea Interparlamentară a CSI (3,4 milioane de lei); Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice în Bazinul Mării Negre (1,07 milioane de lei); Adunarea Parlamentă a organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa (33 de mii de lei) etc.

Lista organizațiilor internaționale în cadrul cărora urmează a fi achitată cota de membru include Consiliul Europei – 7,3 milioane de lei; Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare – 47 de milioane de lei. Organizația Națiunilor Unite – 6,2 milioane de lei. În această listă se mai regăsesc UNESCO, OSCE, Organizația Mondială a Comerțului, Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, Organizația Internațională de Standardizare etc.

Potrivit autorităților, onorarea angajamentelor financiare față de aceste structuri va aduce un plus de credibilitate climatului investițional, dar nu numai.


„Onorarea angajamentelor financiare față de organismele internaționale și regionale la care Moldova este parte constituie un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe și a imaginii pozitive a țării, ca partener credibil, precum și în valorificarea potențialului de membru în cadrul structurilor internaționale”, se arată în hotărîrea Guvernului.

Subiectul va fi pus în discuție la ședința din 2 august a executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?