Volvo Cars și Autoliv se unesc cu NVIDIA

Volvo Cars și Autoliv se unesc cu NVIDIA

Volvo Cars și Autoliv își unesc forțele  cu una dintre cele mai mari  companii din sfera  tehnologiilor de procesare vizuală  NVIDIA. Colaborarea are scopul de a elabora sisteme și SOFT—uri pentru automobilele cu autopilot.  

Cele trei companii vor lucra cu Zenuity, întreprinderea mixtă recent fondată de   Volvo Cars și Autoliv pentru elaborarea autopilotului, a tehnologiei dirijării autonome de următoarea generație. În rezultat,   Volvo Cars intenționează să pună în vânzare automobile cu autopilot de nivelul 4 deja în a. 2021.   Autopiloții de acest nivel pot conduce de sine stătător automobilul pe orice drum. Implicarea omului este necesară doar în situațiile critice sau, spre exemplu, când condițiile climaterice sunt complicate.   

În cadrul noului acord Volvo Cars, Autoliv și Zenuity vor folosi platforma de calcul deschisă cu inteligență artificială de la   NVIDIA ca bază  în elaborarea propriului SOFT.  Sarcinile comune vor uni două dintre cele mai importante companii din sfera securității auto cu unul dintre cei mai buni, în lume, elaboratori  de frunte în domeniul inteligenței artificiale. 

«Colaborarea cu NVIDIA plasează Volvo Cars, Autoliv și Zenuity în fruntea pieței mereu crescânde , permițând  dezvoltarea  posibilităților dirijării autonome de următoare generație și  accelerarea  elaborării automobilelor Volvo cu autopilot, accesibile cumpărătorilor noștri», – a spus Håkan Samuelsson, președinte și director general   Volvo Cars.

«Intelectul artificial este instrumentul principal pentru soluționarea  problemei extrem de complicate a dirijării autonome. Ne bazăm pe experiența  colaborării cu   Volvo Cars în crearea automobilelor ce pot fi produse în masă și vor face șofatul mai sigur, orașele – mai ecologice, iar drumurile – mai libere», – a comentat și Jensen Huang, președinte și director general    NVIDIA.

«Grație NVIDIA, avem acum acces deplin  la platforma de procesare cu inteligență artificială pentru automobilele cu sisteme de dirijare automată.   Autoliv, Volvo Cars și NVIDIA au viziuni comune asupra securității șofatului autonom. Această colaborare va contribui la promovarea  sistemelor noastre avansate de ajutor șoferului   (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) și tehnologiilor  șofatului autonom   (Autonomous Driving, AD) pe piață», – a menționat și Jan Carlson, președintele comitetului de conducere, director general și președinte   Autoliv.

Volvo Cars, Autoliv, Zenuity și NVIDIA vor lucra împreună la elaborarea sistemelor, care vor putea utiliza  tehnologia instruirii profunde pentru a depista obiectele înconjurătoare, a prevedea  potențialele pericole  și a conduce vehiculul  în siguranță.  O particularitate a inteligenței artificiale   – instruirea profundă (sau în profunzime)componentei – este capacitatea computerului de a analiza situația reieșind din numeroase semnalmente ți de a decide  de sine stătător următorii pași.  La bază stă cunoașterea biologiei creierului   (și anume а legăturilor dintre neuroni) și catalizatorul dezvoltării diferitor ramuri, de la medicină și farmacologie  la automobilele cu autopilot. Mașinile contemporane nouă, care au suportat instruirea profundă,  în unele cazuri demonstrează rezultate mai performante decât oamenii. 

Noile sisteme  compară starea actuală cu o hartă detaliată, pentru a plănui itinerarul sigur și a se deplasa pe el, adaptându-se la orice circumstanțe, ce pot apărea în cale.   Ele unifică datele oferite de camerele de luat vederi,  fapt care permite evaluarea precisă a mediului din afara mașinii și reproducerea lui exactă pe panou, inclusiv  obiectele statice sau cele în mișcare. 

În final, Volvo Cars va primi de la Zenuity un software complet pentru sistemele de dirijare autonomă. La rându-i,    Autoliv va soluționa problema distribuirii tuturor produselor   Zenuity  terțelor părți, utilizând resursele sale de marketing și rețeaua extinsă de distribuție.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load