În capitală au fost majorate tarifele pentru evacuarea deșeurilor (VIDEO)

În capitală au fost majorate tarifele pentru evacuarea deșeurilor (VIDEO)

Chișinăuienii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru evacuarea gunoiului.

 

Noile tarife pentru locuitorii blocurilor multietajate vor constitui 9,25 lei per persoană, iar pentru case private – 18,5 lei. Pentru această decizie, în cadrul ședinței extraordinare de azi, 4 iulie, a Consiliului municipal, au votat majoritatea aleșilor locali, relatează NOI.md.

Consilierii municipali au susținut propunerea viceprimarului Nistor Grozavu, care a declarat anterior despre necesitatea de a majora tarifele la evacuarea deșeurilor menajere din curțile blocurilor de locuit  pentru a asigura profitabilitatea serviciilor municipale competente. Astfel, tariful pentru locuitorii blocurilor de locuit au fost majorate cu patru lei, iar pentru case private – cu șapte lei. Mărimea noului tarif, potrivit lui Grozavu, a fost calculată în comun cu Ministerul Finanțelor.

Reprezentantul Primăriei a citat pentru comparație tarifele la evacuarea gunoiului în alte orașe din Moldova și țările vecine. Spre exemplu, locuitorii orașului Bălți plătesc 16 lei și, respectiv, 26 de lei. El a anunțat, de asemenea, valoarea serviciilor de evacuare a deșeurilor în orașele din țările vecine: în București – 36 de lei, Sibiu, Iași și Timișoara – aproximativ 52 de lei, Bistrița – circa 16 lei. Nistor Grozavu a opinat că această decizie „nu va lovi mult buzunarele cetățenilor”.

Aleșii locali au mai adoptat decizia privind reluarea activității poligonului de deșeuri de la Țînțăreni și închiderea minei „Purcel” în comuna Bubuieci, unde pînă în prezent au fost depozitate deșeurile solide evacuate din Chișinău. Majoritatea aleșilor locali au sprijinit decizia privind alocarea din bugetul municipal a 39,3 milioane de lei pentru depozitarea ulterioară a gunoiului pe poligonul de deșeuri de la Țînțăreni. Mijloacele urmează să fie canalizate pentru achiziționarea utilajelor de deservire a poligonului de deșeuri, restabilirea barajului și dezvoltarea infrastructurii în comuna Țînțăreni.

 



Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load