X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Începe săptămîna ”Anticancer”

3 iun. 2013,, 17:13   Societate
2717 0
Foto: alimmenta.com
Începînd de astăzi și pînă pe 8 iunie, în Moldova se marchează săptămîna ”Anticancer”, cu genericul „Cancerul – boala care poate fi prevenită”.

Pe parcursul întregii săptămîni, Institutul Oncologic va avea un șir de activități, atît în Chișinău, cît și în întreaga țară. Lucrătorii medicali vor consulta gratuit pacienții, fără a cere bon de trimitere de la medicii de familie.

De asemenea, mai multe echipe de medici oncologi din Chișinău se vor deplasa în spitalele raionale din Soroca, Orhei, Criuleni și Ștefan Vodă. Ei vor consulta pacienți și vor informa personalul medical despre metodele de prevenire a cancerului.

Potrivit datelor Institutului Oncologic, anul trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 5700 de decese de cancer, cu circa 100 de cazuri mai mult decît în anul 2011. La bărbaţi prevalează cancerul pulmonar, iar la femei – cancerul de sîn.

Programul ”Anticancer” este implementat de către Ministerul Sănătății, în colaborare cu Institutul Oncologic și Centrul Național de Sănătate Publică. Tradițional, săptămîna ”Anticancer” este organizată la începutul verii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?