X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Tensiunile dintre membrii noii coaliții vor continua și după votarea guvernului – declarație

30 mai. 2013,, 18:55   Politică
3534 1
Foto: arena.md
Tensiunile dintre membrii noii coaliții proeuropene nu vor conteni nici dacă va fi învestit Guvernul Leancă. Analistul politic Vasile Croitoru a declarat astăzi pentru NOI.md că între PLDM și PDM vor continua să apară contradicții.

”Chiar dacă în fața camerelor de luat vederi liderii acestor două partide par să fie cît de cît împăcați, tensiunea psihologică care a dominat între ei în trecut va produce efecte şi pe viitor. Peste un an de zile intrăm în campanie electorală și fiecare partid va dori să se poziționeze în cadrul guvernării cît mai favorabil în fața cetățenilor. Căutarea unei astfel de poziționări de către unul dintre ei, îl va face pe celălalt să acționeze într-o formă neadecvată și iarăși vor apărea diferite tensiuni”, a specificat Vasile Croitoru.

În condițiile în care prioritățile Guvernului Leancă nu diferă prea mult de cele anunțate în 2010, analistul a subliniat că noua coaliție va trebui să se axeze pînă la următoarele alegeri pe rezultate concrete. ”Este o perioadă foarte scurtă de timp în care acest guvern va trebui să demonstreze că are voință politică, că într-adevăr dorește să schimbe lucrurile spre bine. Altfel, nu știu în ce măsură vor putea să intre în campanie electorală și să fie ascultați de oameni”, a precizat Vasile Croitoru.

PLDM, PDM și grupul Hadârcă au semnat astăzi Acordul de constituire a Coaliției pentru Guvernare Pro-europeană. Deputații trebuie să acorde vot de încredere Guvernului și programului de activitate al acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав