X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Japonia examinează posibilitatea instituirii unui regim fără vize pentru ucraineni

14 iun. 2017,, 21:00   Externe
1965 0

Termenul exact al eventualei anulări a vizelor deocamdată nu se specifică.

Guvernul Japoniei a început examinarea chestiunii privind anularea vizelor pentru cetățenii Ucrainei. Acest fapt a fost comunicat de către deputatul din partea frontului Popular Leonid Emeț la finalul vizitei în această țară.

„Cabinetul de miniștri al Japoniei a inițiat examinarea chestiunii privind anularea vizelor pentru ucraineni. Iar parlamentele au promis să acorde sprijin prin toate modalitățile posibile. Deocamdată este prematur să vorbim, dar noi muncim pentru ca cetățenii ucraineni să poată vizita Jocurile Olimpice de la Tokio fără vize”, a scris Emeț pe Facebook.

Potrivit publicației Korrespondent.net, la 11 iunie 2017, ora 00:00, a intrat în vigoare regimul fără vize al Ucrainei cu Uniunea Europeană. Ucrainenii cu pașapoarte biometrice vor putea vizita fără vize 30 de țări europene: toate țările UE, în afară de Marea Britanie și Irlanda, precum și Elveția, Liechtenstein, Islanda și Norvegia. Ucrainenii vor putea să se afle acolo 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile.

Reamintim că pașaportul Ucrainei a urcat brusc în ratingul mondial, depășind toate țările postsovietice, în afară de Țările Baltice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?