X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Corneliu Gurin a dispus să fie stabilite circumstanţele în care Boris Foşca a fost scos de sub urmărire penală

30 mai. 2013,, 13:22   Societate
3334 1
Foto : tribuna.md
Procurorul general, Corneliu Gurin a dispus să fie stabilite toate circumstanţelor în care a fost posibilă emiterea la 14 mai a ordonanţei, prin care ministrul în exerciţiu al Cuturii, Boris Foşca a fost scos de sub urmărire penală.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la serviciul de presă al Procuraturii Generale, Procuratura Anticorupţie l-a scos pe Boris Focşa de sub urmărire penală acum două săptămâni din lipsa de probe. Informaţia respectivă însă nu a fost făcută publică.

Acest lucru a avut loc în perioada în care procurorul general se afla în imposibilitatea exercitării atribuţiilor, fiind revocat din funcţie de către Parlament.

După ce Corneliu Gurin a revenit la Procuratura Generală şi a luat act de procedurile neclare prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a ministrului Boris Focşa, acesta a dispus ca ministrul să fie în continuare cercetat penal, dar şi să se stabilească în ce circumstanţe urmărirea penală a fost încetată.

Boris Foşca figurează într-un dosar penal privind vinderea ilegală a unor clădiri monumente de arhitectură de valoare naţională din centrul Capitalei. Dacă va fi găsit vinovat, Focşa riscă pînă la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?