X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Noul proiect de lege cu privire la Guvern a fost aprobat

8 iun. 2017,, 15:32   Politică
2715 0

Proiectul reformei guvernamentale a fost examinat şi adoptat în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, comunică NOI.md.

Documentul a fost elaborat de Centrul de Implementare Reformelor şi prevede reducerea numărului de ministere, precum şi excluderea funcţiilor de viceminiştri. Atribuţiile acestora vor fi preluate de secretarii de stat. Potrivit autorilor proiectului, lichidarea funcţiei de viceministru va asigura optimizarea cheltuielilor bugetare anuale cu circa 7,4 milioane de lei.

Totodată, noul proiect de lege propune excluderea enumerării exprese a ministerelor şi altor autorităţi ale administraţiei publice centrale, oferindu-i prim-ministrului dreptul de a de a modifica lista ministerelor printr-o procedură mai simplificată.

„Prin renunţarea la fixarea în lege a listei Guvernului, ajustăm cadrul normativ. Astfel, premierul va avea posibilitatea să-şi poată ajusta echipa pe tot parcursul exercitării mandatului”, a remarcat preşedintele Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan.

Premierul Pavel Filip a anunţat că noua structură a Guvernului, precum şi noua listă a miniştrilor va fi făcută publică după votarea în Parlament a reformei propuse astăzi. Potrivit lui Filip, Guvernul Republicii Moldova va avea o nouă componenţă şi structură pînă la finele anului curent.


„Vă felicit pe toţi pentru că am avut curajul să mergem pînă la capăt cu această lege. Este o dovadă că ne respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat în faţa cetăţenilor şi partenerilor de dezvoltare. Sper să fie susţinut de majoritatea deputaţilor. Acest proiect pune fundamentul de dezvoltare a ţării noastre. După votarea legii în Parlament, în maximum o lună vom veni cu noua structură şi noua listă, astfel încît să reuşim acest lucru pînă la finalizarea sesiunii curente a Parlamentului”, a spus el.

De asemenea, documentul asigură o expunere clară a funcțiilor, împuternicirilor și domeniile de activitate ale Guvernului și asigură o reglementare detaliată a exercitării interimatului funcției de Prim-ministru, primvice-priministru și ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?