X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Găgăuzia așteaptă investitori din Germania

2 iun. 2017,, 11:30   Economie
1642 0

Găgăuzia speră că în autonomie vor sosi investitori germani pentru punerea în aplicare a proiectelor de investiții, inclusiv, în cadrul Parcurilor Industriale din Comrat și Ceadîr-Lunga.

Acest lucru a fost declarat de către bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, la întîlnirea de lucru de la Berlin cu secretarul parlamentar de stat în cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi al Dezvoltării a Germaniei, Hans-Joachim Fuchte, transmite NOI.md..

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului, cele două părți au discutat posibilitățile de cooperare economică și au elaborat planul de acțiuni care urmează să fie implementat. În cadrul întîlnirii, bașcanul Irina Vlah a apreciat înalt contribuția poporului german la dezvoltarea socio-economică a Autonomiei Găgăuze. Astfel, cu sprijinul financiar al guvernului RFG a fost utilată tehnic Agenția pentru Dezvoltare Regională a Găgăuziei.
Oficiul GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei) în Republica Moldova a oferit sprijin la elaborarea unei strategii de dezvoltare regională a Găgăuziei și la desfășurarea celui de-al doilea Forum de investiții Invest Găgăuzia.

Bașcanul autonomiei a menționat că Comitetul Executiv contează pe sprijinul experților economici germani la realizarea potențialului de investiții al parcurilor industriale din Comrat și Ceadîr-Lunga și atragerea rezidenților în aceste zone.

La rîndul său, secretarul parlamentar de stat în cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi al Dezvoltării Germaniei, Hans-Joachim Fuchte, a atras atenția asupra potențialului de investiții ridicat al Autonomiei Găgăuze și al poziției geografice favorabile a regiunii.

În cadrul ședinței părțile au convenit asupra implicării experților din Republica Federală Germania la căutarea investitorilor privați, precum și la realizarea proiectelor de afaceri în Găgăuzia cu participarea capitalului german.

La reuniune au participat, de asemenea, prim-viceguvernatorul bașcanului Vadim Ceban, șeful Departamentului General al Relațiilor Externe al UTA Găgăuzia Vitali Vlah, deputatul Adunării Naționale Grigore Uzun.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?