Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Există doar o singură modalitate de modificare a statutului CC – declarație

24 mai. 2013,, 12:24   Politică
5212 3
Foto: point.md
Statutul Curții Constituționale ar putea fi schimbat doar prin modificarea Constituției R. Moldova. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu, în contextul multiplelor încercări ale PLDM de a revizui modalitatea de revocare a judecătorilor Curții Constituționale.

”Prin lege o asemenea modalitate nu este posibilă în niciun caz și dacă cineva își dorește o reformă a Curții Constituționale, aceasta poate avea loc doar printr-o singură modalitate – modificarea Constituției R. Moldova”, a declarat Sergiu Sîrbu.
În realitate, deputatul neafiliat consideră că statutul Curții Constituționale nu trebuie schimbat. ”Acesta va fi un atac asupra instituțiilor democratice din Moldova. Curtea Constituțională trebuie să rămînă independentă, fără niciun fel de influențe politice”, a adăugat Sergiu Sîrbu.

Pe 3 mai, Parlamentul a adoptat legea privind demiterea judecătorilor CC cu votul deputaților PLDM și PCRM. Hotărîrea a fost criticată dur în repetate rînduri de oficiali europeni, în deosebi de Comisia de la Veneția care susține că această prevedere vine în contradicție cu rigorile europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?