X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ministerul Economiei propune includerea SA "Termocom" în lista debitorilor de importanţă vitală pentru economie

24 mai. 2013,, 10:52   Societate
2922 1
Foto: publika.md
Ministerul Economiei propune includerea SA "Termocom" în lista debitorilor de importanţă vitală pentru economie. În legătură cu acest fapt, ministerul a pregătit un proiect de decizie corespunzător pe care îl va înainta Guvernului spre aprobare.

Şeful Direcţiei generale pentru securitate şi eficienţă energetică, Vadim Ceban, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că "acest lucru se datorează necesităţii de timp suplimentar pentru restructurarea întreprinderii".

""Termocom" este întreprinderea fundamentală, activitatea căreia are influenţă asupra întregului complex energetic din Moldova. De exemplu, de Termocom depinde activitatea CET-1 şi CET-2 din capitală, care produc energie electrică. În complex, întreprinderile sînt responsabile de asigurarea securităţii energetice a ţării", a spus el.

Ceban a reamintit că ""Termocom" este principalul furnizor de energie termică pentru consumatorii din capitală, inclusiv, spitale, grădiniţe, şcoli".

"În acest fel, "Termocom" are o importanţă strategică pentru economia naţională. Pornind de la cele expuse, precum şi pentru acordarea creditorilor a posibilităţii de a determina calea cea mai oportună privind derularea planului procedurii de restructurare a SA "Termocom", în vederea satisfacerii creanţelor creditorilor, precum şi a continuităţii activităţii de furnizare a energiei termice în mun. Chişinău, se propune includerea SA "Termocom" în Lista debitorilor de importanţă vitală pentru economie", a menţionat reprezentantul Ministerului Economiei.

Potrivit lui, în cazul în care Guvernul va aproba proiectul, SA "Termocom" va deveni prima întreprindere din lista debitorilor cu statut de importanţă vitală pentru economia naţională.

Începînd cu anul 2002, întreprinderea activează în condiţiile Procedurii Planului, care a fost prelungit de către Guvern pînă la 31 mai 2013.

Termenul de realizare a planului de restructurare nu poate depăşi trei ani din ziua instituirii. Debitorul este în drept să realizeze înainte de termen planul de restructurare. În cazul în care debitorul este de importanţă vitală pentru economia naţională, la solicitarea creditorilor sau a organelor centrale de specialitate ale administraţiei publice sau administraţiei publice locale, durata restructurării poate fi prelungită prin hotărîre a adunării creditorilor o singură dată, pe un termen de pînă la 2 ani.

Lista debitorilor de importanţă vitală pentru economie va fi aprobată de Guvern".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?