X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Judecători cercetați pentru încălcarea gravă a normelor de drept

23 mai. 2013,, 16:35   Societate
3124 1
Foto: discriminare.md
Ministrul Justiției în exercițiu, Oleg Efrim, a dispus intentarea procedurii disciplinare unui număr de 7 judecători implicați în dosarul ÎS „Registru” versus „Intercomsoft LTD”. Potrivit acestuia, atît decizia Curții de Apel, cît și a instanței de recurs în dosarul dat, au fost emise cu încălcarea gravă a normelor de drept procesual și material.

Oleg Efrim a remis materialele pentru examinare Colegiului disciplinar de pe lîngă CSM în privința judecătorilor Curții de Apel Chișinău: Pahapol Anatolie, Minciuna Anatolie și celor 5 din cadrul Curţii Supreme de Justiţie: Filincova Svetlana, Novac Svetlana, Vieru Tatiana, Bejenaru Iurie şi Stratulat Galina.

Judecătorilor li se impută încălcarea normelor materiale, încetarea relațiilor și lipsa prerogativelor contractuale pentru „Intercomsoft LTD”, încălcarea normelor procesuale pentru admiterea spre examinare a cererii reconvenționale, neachitarea taxei de stat pentru înaintarea acțiunii reconvenționale, încălcarea termenului de prescripție extinctivă, lipsa imparțialității instanței, lipsa unui contract de cesiune de creanță, lipsa împuternicirilor la semnarea cererii reconvenționale și încălcarea normelor de competență la examinarea cazului.

Urmare a deciziei Curţii Supreme de Justiţie din aprilie curent, a fost păstrată în vigoare hotărîrea Curţii de Apel Chişinău, care a obligat ÎS „Registru” să achite companiei „Intercomsoft LTD” despăgubiri în valoare de 7,8 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?