X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Un om de afaceri care a organizat alimentarea automobilelor cu gaz furat a fost identificat la Chişinău

23 mai. 2013,, 12:55   Societate
5669 2
Foto : ekotrans.org
Colaboratorii "Chişinău-gaz" SRL au depistat, în timpul lucrărilor planificate de verificare a stării tehnice a gazoductelor subterane, sustrageri de gaze naturale, comise de întreprinderea individuală "D.Găină" pe strada Cuza Vodă, 39/4.

Surse din administraţia "Moldovagaz" au comunicat agenţiei "Infotag" că gazele erau furate utilizînd o mini-staţie de alimentare a automobilelor cu gaz natural lichefiat, montată ilegal şi care avea o presiune de lucru de alimentare de 250 kgs/cm2.

Obiectul periculos fusese montat în spaţiile auxiliare aflate în imediată apropiere a nişte blocuri de locuit şi o grădiniţă de copii. În plus, într-un buncăr subteran se aflau circa 30 de butelii de gaz cu o cantitate totală de 1400 litri având termenul de exploatare expirat, certificarea acestora nu s-a efectuat. În încăpere nu existau măsuri de siguranţă elementare: echipamentul de gaze nu era dotat cu dispozitive de protecţie, armătură de închidere, dispozitive de măsurare şi control şi nici semnalizatoare de scurgeri de gaze. În buncăr erau folosite prize obişnuite (electrice), prin acesta treceau cabluri de tensiune înaltă de tranzit. Gazele intrau în staţie printr-o conductă racordată neautorizat constînd din ţevi de polipropilenă, şi era consumat fără evidenţă.

Reprezentanţi ai organelor de drept, ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale şi ai Inspectoratului Principal de Stat pentru Supraveghere Tehnică au fost chemaţi la faţa locului. Din cauza pericolului sporit, întreaga zonă a fost încercuită. O eventuală deermetizare a echipamentelor ar fi creat condiţii pentru acumularea imediată a unor cantităţi mari de amestec de gaze cu pericol de explozie, care ar fi provocat o deflagraţie cu consecinţe imprevizibile.

Pentru a nu admite aceasta, "Chişinău-gaz" a efectuat lucrări de înlăturare a încorporării neautorizate şi de demontare a echipamentului staţiei. Organele de drept au demarat o anchetă. Potrivit unor estimări preliminare, a fost cauzat un prejudiciu în proporţii deosebit de mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?