Avocații lui Chirtoacă au depus un recurs împotriva referendumului

Avocații lui Chirtoacă au depus un recurs împotriva referendumului

Avocații lui Dorin Chirtoacă au contestat hotărîrea privind crearea grupului de inițiativă pentru demiterea clientului lor.


Recursul împotriva hotărîrii Curții de Apel a fost depus la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Informația a fost confirmată în cadrul unui interviu oferit deschide.md de către avocatul Primarului General al municipiului Chișinău Tatiana Iovu, relatează NOI.md.

Reprezentanții liniei de apărare a lui Dorin Chirtoacă au decis să nu admită desfășurarea referendumului privind demisia primarului general, ceea ce le-a reușit anul trecut. Acesta a fost răspunsul la decizia CA Chișinău din 27 aprilie, care a aprobat cererea Partidul Socialiștilor de a crea grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor și organizarea referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă. Atunci au fost eliberate mandate celor 460 de reprezentanți ai societății civile, care au intrat în componența grupului de inițiativă.

Astfel, avocații lui Chirtoacă au depus contestarea cu recurs la CSJ, lucru pe care l-au făcut și anul trecut. Atunci, cererea lor a fost acceptată de către instanța de nivel superior.

De menționat că colectarea semnăturilor în sprijinul inițiativei de desfășurare a referendumului privind demisia primarului general Dorin Chirtoacă a început pe 11 mai, la „kilometrul zero“, în fața Primăriei Chișinău. Pe parcursul a 60 de zile reprezentanții grupului de inițiativă urmează să colecteze cel puțin 60 de mii de semnături. Potrivit datelor grupului de inițiativă, în primele patru zile ei au reușit să colecteze 13,5 mii de semnături, adică un pic mai puțin de un sfert.

Primul a semnat inițiativa de a organiza referendumul privind demisia primarului general de Chișinău președinteleIgor Dodon. El și-a exprimat încrederea că în acest an autoritățile judiciare nu vor reuși să blocheze procedura plebiscitului, în rezultatul căreia, potrivit spuselor sale, „primarul va fi demis din funcția sa“. Dodon a chemat, de asemenea, cetățenii să ia parte activă la campania de colectare a semnăturilor.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load