Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Voronin s-a răzgîndit să se întîlnească cu Füle

20 mai. 2013,, 01:59   Societate
3524 0
Foto: moldnews.md
Deși în dimineața zilei de duminică, 19 mai, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunțat că are programată o întrevedere cu Štefan Füle, comisar european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, peste cîteva ore acesta s-a răzgîndit. Potrivit unui comunicat de presă remis de PCRM, întîlnirea nu a avut loc în semn de protest faţă de „comportamentul arogant” al oficialului european în timpul vizitei sale la Chişinău, relatează tv7.md.

„În situaţia în care pentru unii funcţionari europeni de rang înalt susţinerea grupurilor minorităţilor sexuale marginale, precum şi susţinerea grupărilor criminal-oligarhice de la guvernare este mai presus de respectarea drepturilor şi intereselor vitale ale majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, Partidul Comuniştilor a considerat inutilă întrevederea programată”, se spune în comunicatul PCRM.

Tot duminică, liderul PCRM a declarat jurnaliștilor că nu a fost invitat la Ziua Europei, dar că nici nu înţelege ce e cu această sărbătoare. „Nu ar fi fost posibile aceste jocuri ale lor cu Ziua Europei fără Marea Victorie de la 9 mai din 1945, obținută de poporul sovietic”, a menționat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a declarat, de asemenea, că nu va participa la discuții privind formarea noului guvern și că doar după alegerile parlamentare anticipate va reveni la subiectul majorităţii parlamentare. Potrivit liderului comunist, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, nu poate exercita atribuţiile președintelui forului legislativ. „În Constituție sînt indicate atribuțiile președintelui Parlamentului. Dacă cineva își asumă aceste atribuții, ele pot fi atacate la Curtea Constituțională”, a afirmat Voronin.

Declaraţiile au fost făcute la un eveniment public, organizat de PCRM lîngă monumentul lui Lenin de la Moldexpo. Comuniştii au sărbătorit astfel Ziua Pionerului, acceptînd în rîndurile organizaţiei mai mulţi tineri.

Comisarul european Štefan Füle a avut sîmbătă, 18 mai, întrevederi separate cu şeful statului, Nicolae Timofti, liderul PDM, Marian Lupu, şi liderul PLDM, Vlad Filat. Duminică dimineaţă a avut o întrevedere cu liderul Socialiştilor, Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?