Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va extinde comerțul cu Turkmenistanul

16 mai. 2017,, 13:10   Economie
1932 0

Moldova și Turkmenistanul urmează să intensifice cooperarea comercială și economică. Acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii dintre ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Lilian Darii cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Turkmenistanului Rashid Meredov, aflat în vizită în ţara noastră în fruntea unei delegaţii guvernamentale turkmene, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului MAEIE, oficialii au făcut schimb larg de opinii pe marginea stadiului actual și perspectivelor dezvoltării relațiilor bilaterale moldo-turkmene.

Interlocutorii au menționat importanţa menţinerii unei interacţiuni dinamice şi regulate între ministerele de externe ale celor două state, pledînd, în particular, pentru organizarea în anul curent a unei noi runde de consultări moldo-turkmene la nivel de viceminiştri de Externe.

Viceministrul MAEIE Lilian Darii a exprimat recunoştinţa părţii moldoveneşti pentru construirea de către partea turkmenă a grădiniţei în localitatea Cişmichioi din regiunea de sud a ţării. Oficialul moldovean a apreciat înalt eforturile şi operativitatea demonstrate de partea turkmenă la construcţia acestui obiectiv important de menire socială.

În cadrul întrevederii, au mai fost abordate o serie de chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor moldo-turkmene, cu accent pe avansarea colaborării comercial-economice.

În acest context, a fost exprimat interesul reciproc pentru continuarea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-turkmene pentru cooperare comercial-economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?