X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Bogdan Țîrdea: Astăzi s-a produs deconstrucția sistemului mafiot-oligarhic al puterii

4 mai. 2013,, 01:29   Societate
14113 1
Foto: tribuna.md
Vineri, 3 mai, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului fracțiunile PCRM și PLDM au votat la pachet o serie de proiecte de legi. Comentînd evenimentul analistul politic Bogdan Țîrdea a spus: "Astăzi s-a produs deconstrucția sistemului mafiot-oligarhic al puterii. Acesta este primul pas pentru a reveni în cîpul legal al Republicii Moldova. Acesta este primul pas spre democratizarea reală și revenirea puterii din mîinile cartelurilor oligarhice în mîinile societății civile, partidelor politice".

Potrivit analistului, această situație este începutul unui drum democratic. "Bineînțeles, sînt doar primii muguri. Sperăm că nici PLDM, nici PCRM nu vor da înapoi așa cum s-a întîmplat anterior, și sperăm că de data aceasta vor fi pregătite reforme profunde, care vor duce la o aprofundare a procesului de modernizare a Republicii Moldova ", - a adăugat expertul.

Amintim că pe 3 mai fracțiunile PCRM și PLDM au votat împreună pentru demisia Procurorului General Corneliu Gurin, ridicarea interdicției de a vota în baza pașapoartelor sovietice, majorarea pragului electoral pînă la 6 la sută, abolirea sistemului electoral mixt și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?