X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Reacția SIS-ului vizavi de incidentul de la Varnița

30 apr. 2013,, 14:22   Societate
3547 0
Foto: publika.md
Serviciul de Informaţii şi Securitate susține că incidentul de la Varniţa a fost o provocare gestionată de administraţia separatistă de la Tiraspol.

Potrivit postului de televiziune Jurnal TV, ofiţerii SIS-ului au avut informaţii despre o posibilă destabilizare în regiunea de est a ţării și „au avertizat conducerea Republicii Moldova”.

„Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, la etapa anticipativă, a intrat în posesia datelor cu privire la posibile incidente în regiunea de est. Monitorizările desfăşurate de Serviciu denotă faptul că scenariul aplicat la Varniţa face parte dintr-un complex de acţiuni cu tentă evident provocatoare, gestionate de pretinsa administraţie transnistreană”, se menționează într-o declarație a SIS-ului emisă postului de televiziune Jurnal TV.

Procuratura Generală a pornit o investigaţie în legătură cu incidentul de la Varnița. Amintim că acesta s-a produs sîmbăta trecută. Separatiștii au instalat patru containere între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?