X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Deversarea apelor uzate în Nistru: A fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol

20 iun. 10:30   Societate
3611 1

Biroul Politici de Reintegrare (BPR) a venit cu unele precizări în legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la deversarea periodică a unor cantități de ape uzate/ neepurate în rîul Nistru, în apropierea orașului Bender, notează Noi.md.

În acest sens, BPR informează că prin canalul de dialog stabilit a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol, cu solicitarea de a furniza informații mai detaliate cu privire la circumstanțele acestui incident.

"La fel, s-a comunicat că autoritățile competente din Republica Moldova sînt pregătite să acorde asistența corespunzătoare și în context s-a solicitat asigurarea accesului specialiștilor calificați pentru a desfășura măsurările și activitățile necesare întru a asigura protecția sănătății populației, respectarea normelor ecologice în vigoare și buna utilizare a resurselor acvatice", precizează Biroul.

Menționăm că Ministerul Mediului a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar rîul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender.

0
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав