Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Cum va arata noua bancnotă de 100 de dolari (FOTO)

25 apr. 2013,, 13:20   Economie
4806

Foto: newmoney.gov

Rezerva Federală din SUA a anunţat miercuri că noua bancnotă de 100 de dolari va fi lansată în circulaţie în luna octombrie, conform informaţiilor postate pe site-ul newmoney.gov. Bancnota cu o nouă "faţă" a lui Benjamin Franklin care va include elemente noi de securitate precum o bandă albastră 3D securizată, va intra pe piaţă pe data de 8 octombrie 2013.

Rezerva Federala din SUA a anunţat, potrivit The Atlantic, miercuri seara că a redesenat bancnota de 100 de dolar, iar noua bancnotă va intra in circulaţie începînd cu data de 8 octombrie 2013.

Iniţial, această hîrtie nouă trebuia să intre pe piaţă din 2010, însă a fost amînată din motive de securitate.

Autorităţile americane nu au specificat cît va dura procesul de schimbare a bancnotei de 100 de dolari, însă perioada ar putea fi destul de lungă, avînd în considerare că în acest moment vorbim despre cea mai cunoscută, cea mai populară şi cea mai răspîndită bancnotă a lumii.

În prezent, pe tot globul există 820 de milioane de astfel de bancnote, iar 80% din tranzacţiile bancare din SUA sînt realizate cu această hîrtie de 100 de dolari.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав