X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Trenurile din Moldova vor deveni mai confortabile

24 apr. 2013,, 12:31   Societate
3277 0
Fotо: nnm.ru
ÎS ”Calea Ferată a Moldovei” a început pregătirile pentru reparația capitală a vagoanelor pentru locuri rezervate care au depășit termenul de exploatare. Astfel, pînă în anul 2018, urmează să fie reparate toate vagoanele uzate.

Potrivit șefului Departamentului Călătorii de Pasageri din cadrul CFM, Nicolae Buza, deocamdată, trenurile moldovenești nu au interdicția de a accede pe teritoriul altor state, însă acest lucru se poate produce în orice moment.

”În anii următori, toate trenurile vor fi reparate la uzinele din CSI, iar asta le va prelungi termenul de exploatare cu 15 ani”, a precizat Buza.

Potrivit oficialului, două vagoane au fost deja expediate în Belarus pentru lucrări de testare, care vor dura două săptămîni. Se preconizează ca vagoanele să fie dotate cu aer condiționat și sisteme de ventilare.

De menționat, că majoritatea vagoanelor moldovenești pentru locuri rezervate au termenul de exploatare expirat și nu corespund normelor internaționale.

Recent, CFR a primit o telegramă din Rusia, prin care este atenționată să facă regulă cu trenurile moldovenești. În conformitate cu regulile, de la 1 ianuarie 2013, pe toate rutele internaționale trebuie să circule doar trenurile și vagoanele care nu au depășit un anumit termen de exploatare sau cele care au fost reparate capital.

Majoritatea vagoanelor pentru locuri cu rezervări din Moldova au fost fabricate în anii 1983-1989, iar termenul de exploatare a expirat demult. Din necesarul de 262 de vagoane, în anul viitor în stare funcțională vor rămîne 199 de vagoane, iar către anul 2020 aproape toate vagoanele vor avea termenul de exploatare expirat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?