Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

CC filtrează candidații la funcția de prim-ministru – declarație

23 apr. 2013,, 16:51   Politică
6037 1
Foto: timpul.md
Curtea Constituțională și-a depășit atribuțiunile interpretînd tendențios normele Constituției atunci cînd a hotărît că decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier este neconstituţional. De această părere este analistul politic Oazu Nantoi.

Nantoi a declarat pentru NOI.md că „CC a devenit un instrument de răfuială”. „Curtea Constituțională și-a asumat responsabilitatea de filtrare a candidaților la funcția de prim-ministru, iar atribuțiunile revin președintelui țării și, ulterior, Parlamentului. Șase judecători s-au compromis”, a spus Nantoi.

La rîndul său, expertul în drept constituțional Nicolae Osmochescu susține că hotărîrea Curții este „bine argumentată și se bazează pe o logică ideală”.

„Hotărîrea Curții este în conformitate cu actele juridice internaţionale la care este parte şi Republica Moldova. Doar un om care interpretează un document juridic cu o intenţie rea nu va fi de acord cu decizia Curţii Constituţionale", spune Osmochescu.

Amintim că, potrivit hotărîrii CC, Filat nu mai poate fi desemnat candidat la funcția de prim-ministru. Astăzi, deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu a spus că ar mai exista o șansă, „dacă Parlamentul va interpreta decizia Curții în favoarea lui Filat, precum că el nu a fost acuzat direct de acte de corupție”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?