X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Dmitri Rogozin afirmă că ar putea vizita Chişinăul pentru a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei

19 apr. 2013,, 16:17   Politică
3305 0
Foto : dniester.ru
Despre consolidarea comunităţilor ruse din Moldova, dar şi ideea de aderare a ţării la Uniunea Vamală, s-a discutat joi la Moscova, la întrevederea vicepremierului rus Dmitri Rogozin, întemeietorul fundaţiei "Sodrujestvo", cu preşedintele Ligii Tineretului Rus din R.Moldova, Igor Tuleanţev.

Reprezentanţi ai fundaţiei au relatat pentru agenţia "Infotag" că Tuleanţev, în numele locuitorilor de limbă rusă ai Moldovei, a abordat problema "eliminării limbii ruse din toate sferele de activitate din R.Moldova", relevînd şi "închiderea instituţiilor de învăţămînt ruse, şi dificultăţile de angajare ale cetăţenilor vorbitori de limbă rusă".

"El l-a informat pe Dmitri Rogozin despre înfiinţarea în Moldova a organizaţiei obşteşti "Patria – Uniunea Eurasiatică", ridicînd problema privind actualitatea obiectivului de promovare a conaţionalilor care locuiesc în R.Moldova, în structurile puterii de stat în vederea apărării intereselor lor", a comunicat interlocutorul agenţiei din cadrul fundaţiei.

Potrivit lui Tuleanțev, Rogozin a declarat că orice cetăţean trebuie să aibă acest drept care constituie temelia unei societăţi democratice.

Vicepremierul rus, care este şi reprezentantul pentru Transnistria al Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, s-a referit la importanţa dinamicii pozitive cu care cetăţenii Republicii Moldova tind spre integrarea eurasiatică, fapt confirmat de sondajele de opinie.

Discuţiile de la întrevedere au vizat şi evenimentele legate de celebrarea Zilei Victoriei în R.Moldova, evenimente desfăşurate de fundaţia "Sodrujestvo" şi Liga Tineretului Rus.

Reprezentanţii fundaţiei au mai informat că Rogozin a apreciat pozitiv intenţia declarată de către premierul în exerciţiu al Republicii Moldova, Vlad Filat, de a organiza evenimentele dedicate Zilei Victoriei în Moldova la nivelul cel mai înalt. Potrivit lui Igor Tuleanţev, Dmitri Rogozin speră că în pofida polarizării forţelor politice din R.Moldova, care se observă în prezent, toate partidele constructive vor aduce un omagiu ostaşilor care au eliberat Moldova de fascism.

"Rogozin nu a exclus posibilitatea unei vizite la Chişinău, pentru a participa, alături de toate forţele politice sănătoase, la evenimentele dedicate Zilei Marii Victorii", a conchis Tuleanţev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?