Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Procuratura vine cu detalii în dosarul lui Vicol

16 apr. 2013,, 17:08   Societate
6774 2
Foto : timpul.md
Procuratura Generală (PG ) anunță că urmărirea penală în cauza ce-l vizează pe fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, dar și pe alte persoane publice, este în stadiu de finalizare, iar participanţilor urmează să le fie înaintate învinuiri definitive, relatează NOI.md.

„În contextul finalizării investigaţiilor pe caz, pentru a nu tergiversa urmărirea în cauza penală de bază, ce-l vizează pe Nicolae Vicol, materialele ce privesc relaţiile lui Vlad Filat, Dorin Recean şi Valeriu Streleţ cu Vicol au fost disjunse în proceduri separate. Urmează ca organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie să pornească urmărirea penală sau să propună procurorului refuzul în pornirea urmăririi penale”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

„Cu referire la cauzele penale ce vizează anumiţi membri ai Guvernului, Negruţa, Gherasim, Focşa și Usatîi, toate anchetele sînt în curs de desfăşurare, în prezent efectuîndu-se acţiunile ce se impun pentru clarificarea obiectivă şi complexă a tuturor circumstanţelor subiectelor investigate”, se mai menționează în comunicat.

Persoanele menţionate au fost citate şi urmează a fi audiate.

Vicol se află în arest la domiciliu. Pe cinci aprilie curent, Curtea de Apel Chișinău a prelungit arestul cu încă zece zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?