X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

PCCOCS a deschis o cauză penală în cazul fostului șef al Marelui Stat Major

13 iun. 16:09   Societate
3409 1

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis o cauză penală în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei.

”În contextul informației expuse în sursele mass-media, PCCOCS, informează că orice acțiuni săvîrșite contra intereselor Republicii Moldova, în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale și securității de stat sînt investigate minuțios și complex de către procurori, prin aplicarea unor metode tactice orientate spre cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanțelor cauzei și pentru stabilirea adevărului. În acest sens, precizăm că fapta cu privire la pretinsele acțiuni subversive manifestate prin transmiterea unui stat străin și reprezentanților acestuia a unor date referitoare la sistemul național de apărare, formează obiectul unei cauze penale” se notează într-un comunicat PCCOCS.

La moment, investigațiile sînt în desfășurare pentru a identifica toate persoanele implicate în săvîrșirea faptei infracționale, cu stabilirea caracterului și conținutului informației pretins transmise, cît și aprecierea impactului acestora asupra intereselor Republicii Moldova.

Precizăm că, potrivit jurnaliștilor The Insider, Igor Gorgan ar colabora cu Directoratul principal de spionaj al Federației Ruse (GRU). Jurnaliștii au obținut accesul la corespondența de Telegram a lui Gorgan cu curatorul său din GRU, colonelul Alexei Makarov, din care rezultă că primul raporta regulat despre situația politică internă din R. Moldova și transmitea informații despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, care achiziționau echipamente și muniții militare pentru forțele lor armate.

3
1
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав