Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Guțu dispusă să voteze pentru Filat. Află cu ce condiții

15 apr. 2013,, 18:19   Politică
7483 8
Foto: jurnal.md
Deputatul PL, Ana Guțu, care solicită să nu fie numită deputat neafiliat, chiar dacă a fost exclusă din rîndurile PL, susține că excluderea mai multor persoane din partid a avut loc cu încălcarea gravă a normelor procedurale. În cadrul unei emisiuni la Publika TV, Guțu a spus că, pentru excluderea unor persoane din partid, există o procedură mult mai îndelungată, iar acest lucru va fi foarte ușor de demonstrat în instanța de judecată, citează NOI.md.

Totodată, Guțu susține că liderul PL, Mihai Ghimpu, este cel care încalcă grav programul electoral al partidului prin declarațiile sale. ”Cînd ne-au exclus din partid, a fost foarte jignitor. Din partid pot fi excluși cei care încalcă grav programul, iar în ultima perioadă, din partea liderului PL, au început să se audă unele declarații eurosceptice. Vreau să spun că euroscepticismul nu cadrează cu programul electoral al PL. Să vorbești că Voronin este bun și să le spui membrilor fracțiunii să nu dea replică lui Voronin este inadmisibil. Chiar și declarația că PL trece în opoziție a fost făcută fără a consulta membrii biroului”, a spus Guțu.

Cît privește eventualul vot al deputaților excluși din PL pentru noul guvern, Guțu a dat de înțeles că ar fi gata să voteze pentru desemnarea lui Vlad Filat în funcţia de prim-ministru.

“În ce condiții? PL nu vrea nici fiscul, nici vama. Cu condiția să continue proiectele care au fost începute”, a conchis Guțu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?