Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Moldova și Belarusul vor extinde cooperarea reciprocă în agriculturii

24 feb. 2017,, 09:45   Economie
2784 4

Moldova și Belarusul intenționează să extindă cooperarea reciprocă în domeniul agriculturii și să realizeze proiecte mixte de perspectivă, în special pentru crearea în țara noastră a unor complexe zootehnice moderne de producție și desfacere a lactatelor.

Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi a Ambasadorului Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuk, cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Moldovei, Eduard Grama, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ambasadei Republicii Belarus în Moldova, în cadrul întrevederii au fost discutate probleme actuale privind cooperarea Republicii Belarus și Moldovei în domeniul agriculturii.

De asemenea, a fost examinat mersul executării înțelegerilor în domeniul agriculturii, stabilite la finalul vizitei oficiale a prim-ministrului Republicii Belarus, Andrei Kobiakov, în Moldova pe 2-3 octombrie 2016, au fost discutate chestiuni privind pregătirile către următoarea ședință a Comisiei interguvernamentale belaruso-moldovenești pentru cooperare comercial-economică.

Partea moldovenească și-a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în implementarea tehnologiilor belaruse de economisire a resurselor în domeniul cultivării plantelor și producerii nutrețurilor, în realizarea unor proiecte mixte pentru proiectarea, construcția și dotarea cu utilaj performant a complexelor zootehnice de producție și desfacere a laptelui, pentru organizarea laboratoarelor de embriologie pentru reproducția vacilor de lapte.

Totodată, a fost stabilită o înțelegere privind intensificarea cooperării în realizarea proiectelor mixte de perspectivă în cadrul grupului de lucru bilateral pentru agricultură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?