Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Moldoveni reținuți pentru propagarea islamului și păstrarea armelor

15 feb. 2017,, 11:30   Societate
3588 2

Un grup de moldoveni a fost reținut și este cercetat penal pentru păstrarea și eventuala comercializare ilegală a armamentului, relatează NOI.md.


În urma unui complex de măsuri speciale, Serviciul de Informații și Securitate, în cooperare cu Procuratura Raionului Soroca, au acumulat dovezi privind intențiile de autoradicalizare a unor cetățeni moldoveni, exprimate prin spațiul virtual, a islamismului extremist și publicarea imaginilor cu arme de foc.

La domiciliul acestora au fost depistate și ridicate trei pistoale, un încărcător de pistol, o carabină semiautomată, două carabine și 123 de cartușe pentru acestea. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de închisoare.

SIS-ul atenţionează cetăţenii Republicii Moldova asupra gravității şi pericolului promovării ideologiilor radicale, comercializării, păstrării ilegale a muniţiilor şi armamentului, participării la conflicte şi acţiuni militare, şi solicită implicarea activă a societăţii în activităţi de identificare şi comunicare organelor de ocrotire a normelor de drept a manifestărilor cu caracter extremist şi terorist sesizate pe teritoriul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?