Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rusia consideră o "amenințare" desfășurarea de trupe NATO în țările baltice

9 feb. 2017,, 21:00   Externe
4033 10

Rusia consideră o "amenințare" amplasarea de trupe NATO și echipament militar greu în statele baltice, în Polonia și în Germania și nu are nicio informație cum și cînd se va încheia această desfășurare de forțe, informează joi agenția RIA Novosti, preluată de Reuters.

Ministrul adjunct de externe rus Alexei Meșkov a declarat că Moscova urmărește cu atenție aceste evoluții și dorește să se asigure că securitatea sa este garantată.

"Desfășurarea (de trupe NATO) este desigur o amenințare pentru noi", a spus Meșkov. "Și cine a spus că se va termina cu asta? Nu avem astfel de informații. Pentru prima dată după al Doilea Război Mondial vedem soldați germani de-a lungul granițelor noastre", a afirmat oficialul rus.

Declarațiile lui au loc după ce SUA au amplasat mii de soldați și armament greu în Polonia, în țările baltice și în sud-estul Europei în cadrul celei mai ample desfășurări de forțe de la sfîrșitul Războiului Rece.

Trupe germane și vehicule blindate au fost trimise în Lituania în cadrul planurilor NATO de a le oferi asigurări țărilor europene ca urmare a anexării de către Rusia a peninsulei Crimeea.

Anterior un alt oficial din cadrul Ministerului de Externe rus, Aleksandr-Boțan Harcenko, a declarat că Moscova consideră România drept o țară avanpost și o amenințare la adresa securității Federației Ruse după instalarea pe teritoriul ei a elementelor SUA antirachetă.

Autoritățile de la București și conducerea NATO au asigurat în repetate rînduri că echipamentele antirachetă instalate pe teritoriul României sînt strict de apărare și nu reprezintă vreun pericol pentru Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?