Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Comisarul european Stefan Fule a declarat că acordul de asociere RM - UE e posibil să fie parafat la Vilnius

9 apr. 2013,, 09:30   Societate
3552 2
Foto: nacionalalbania.al
Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, a declarat că Acordul de asociere RM - UE ar putea fi semnat la toamnă în cadrul Summitului "Parteneriatului Estic" de la Vilnius. Potrivit Agenţiei "Infotag", într-un interviu pentru portalul Moldova.org, el a spus că "pentru atingerea acestui scop este necesară finalizarea textului Acordului".

"Sperăm că textul final să fie coordonat în următoarele două-trei luni. Dacă reuşim acest lucru, atunci vom fi capabili să pregătim textul pentru parafare aşa cum a fost prevăzut. Aceasta va pecetlui înţelegerea noastră comună a obiectivelor şi esenţei Acordului de Asociere şi va reprezenta o realizare istorică pentru cetăţenii Moldovei, precum şi pentru cetăţenii europeni pe măsură ce acordul reprezintă un prim pas important spre asocierea politică şi integrarea economică dintre UE şi Moldova", a declarat Fule.

Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate a lăsat să se înţeleagă că Acordul de asociere nu va fi semnat la Vilnius, pentru că "semnarea documentului necesită pregătire tehnică suplimentară, care, evident, va lua timp".

El a spus că "recenta demisie a Guvernului nu a influenţat în niciun fel dialogul dintre Moldova şi Uniunea Europeană", iar agenda bilaterală rămîne a fi în continuare încărcată.

"Acţiunile noastre din ultimele patru săptămîni sînt o dovadă amplă în acest sens. De exemplu, am cooperat activ cu autorităţile din Republica Moldova pentru a evalua statutul implementării celei de-a doua faze a planului de acţiuni ce ţine de liberalizarea regimului de vize. În cîteva săptămîni, vom organiza la Chişinău dialogul cu privire la Drepturile Omului. Consiliului de Cooperare UE-Moldova se va întruni la Luxembourg la finele lunii iunie", a menţionat oficialul european.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?