Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Companiile austriece sînt gata să vină în Moldova cu noi investiţii

4 feb. 2017,, 12:00   Economie
2833 0

Companiile austriece sînt gata să vină în Moldova cu noi investiţii în agricultură, construcții, transport, servicii IT, etc.

Declaraţia aparţine lui Richard Schenz, vicepreședintele Camerei de Comerț a Austriei, şi a fost făcută în cadrul forumului de afaceri moldo-austriac de la Chişinău, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, el a remarcat evoluția ascendentă a relațiilor comercial-economice dintre Moldova și Austria și a anunțat drept obiectiv pentru 2017 creșterea cu peste 7 la sută a schimburilor comerciale dintre ambele ţări. Potrivit spuselor lui, în acest scop companiile austriece sînt gata să vină cu investiții în agricultură, construcții, transport, servicii IT, etc.

”Economia Austriei are un potențial suficient de investiții și oamenii de afaceri din ţară sînt interesaţi în realizare unor noi proiecte investiţionale în Moldova, care, datorită reformelor implementate de autorităților moldoveneşti, devine o piață atractivă pentru mediul de afaceri”, a specificat Richard Schenz.

La rîndul său, președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, Sergiu Harea, a menţionat că colaborarea dintre mediul de afaceri din Moldova și Austria are o dinamică pozitivă. La moment, pe piața autohtonă activează 96 de companii austriece sau mixte, situînd Austria pe locul 9 în topul statelor cu cele mai mari investiții în țara noastră.

”Actualul forum de afaceri moldo-austriac de la Chişinău va constitui o platformă foarte bună pentru stabilirea unor noi parteneriate bilaterale, identificarea unor proiecte investiționale, care vor avea un efect pozitiv pentru economiile ambelor state”, a specificat Sergiu Harea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?