X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Calmîc: Moldova va continua să extindă exporturile în UE

4 feb. 2017,, 10:30   Economie
4424 25

Moldova planifică să extindă exporturile în Uniunea Europeană, ca ponderea UE în volumul total al exporturilor moldoveneşti să atingă 80-85%.

Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul Forumului moldo-austriac de afaceri, care s-a desfășurat în cadrul Expoziției Naționale ”Fabricat în Moldova”, comunică NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, Octavian Calmîc a menţionat că după intrarea în vigoare a Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), Uniunea Europeană a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova. “Și dacă în primii doi ani volumul exporturilor noastre în UE a crescut pînă la 65%, atunci scopul nostru este ca în următorii ani acest indice să constituie 80 – 85%”, a spus şeful Ministerului Economiei.

El a specificat că Guvernul implementează un șir de programe și strategii privind crearea unui mediu de afaceri favorabil și atractiv pentru dezvoltare atît companiilor autohtone, cît și celor străine, care vin cu investiții în Moldova. Octavian Calmîc a specificat că diminuarea numărului organelor de control, eliminarea unui set întreg de acte permisive, crearea ghișeului unic, precum și alte inițiative ale Executivului vor face piața autohtonă mai atractivă pentru investițiile străine directe în toate domeniile.

Ministrul Economiei consideră că în aceste condiții companiile din Austria au un potențial enorm de realizare a unor proiecte investiționale de succes în Moldova, drept exemplu fiind Compania Gebauer & Griller (GG), care implementează la moment un nou proiect investițional în țara noastră de 10 milioane de euro.

”Astăzi Moldova este unica ţară pe continent, care datorită acordurilor de liber schimb cu UE și CSI, oferă posibilitatea de export atît spre Vest, cît și în Est a produselor fără achitarea taxelor”, a specificat Octavian Calmîc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?