Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Au vrut să treacă frontiera de stat pe furiș (VIDEO)

2 feb. 2017,, 16:00   Societate
2808 0

În seara zilei de miercuri, la doar 15 metri de graniță, au fost reținuți doi cetățeni moldoveni, care intenționau să traverseze frontiera de stat, peste rîul Nistru înghețat, pe furiș.

Din declarații, femeia, în vîrstă de 55 de ani, și copilul său, minor de 16 ani, au traversat frontiera în Ucraina, peste rîul Nistru înghețat. Însă, ajunse pe teritoriul Ucrainei, persoanele au observat cum se apropie patrula de grăniceri ucraineni, fapt ce le-a motivat să facă cale întoarsă spre Moldova, unde erau așteptate de polițiștii de frontieră.

Ambele persoane sînt din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, motivîndu-și fapta prin dorința de a colecta produse lemnoase.

În prezent, moldoveanca este cercetată penal, în conformitate cu art. 362 al.(1) CP al RM. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă amendă de pînă la 20 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de pînă la 2 ani.

Trei ore mai tîrziu, polițiștii de frontieră din SPF ”Tudora-1” au intervenit conform unei informații parvenite din partea Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, precum că o persoană înaintează grăbit din Ucraina spre Republica Moldova.

Astfel, pe direcția localităților Crocmaz-Starokazacie s-a reținut un bărbat de 40 de ani. El a spus că este cetățean moldovean, stabilit cu traiul din 2008 în or. Odessa, Ucraina.

Potrivit declarațiilor făcute de bărbat, el și-a pierdut actele de identitate, iar altele nu și-a perfectat, motiv pentru care a încercat să revină în țară prin ocolirea punctelor de trecere Tudora-Starokazacie. Și acest moldovean va fi cercetat penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?