X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Proiectele de dezvoltare regională realizate în nordul Moldovei

19 ian. 2017,, 13:45   Economie
2703 0

În anul 2016, la nordul Moldovei au fost realizate nouă proiecte de dezvoltare regională, în valoare totală de 66 mil. lei.

Potrivit datelor Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, cea mai mare parte a proiectelor, în sumă de 52,68 mil. lei, au fost finanţate din sursele Fondului Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR), Guvernul Germaniei a acordat 11, mil. lei, iar Guvernul României – 2 mil. lei.

"Patru proiecte au fost realizate pentru dezvoltarea mediului de afaceri, trei – în domeniul aprovizionării cu apă şi sanitaţiei, un proiect vizează infrastructura drumurilor regionale şi locale, iar un proiect ţine de managementul deşeurilor solide", se menţionează în raport.

Cel mai costisitor proiect a fost renovarea sectorului de drum Briceni-Grimăncăuţi, în apropiere de frontiera cu Ucraina, în cadrul căruia au fost renovaţi aproape 6 km de drum. Pentru realizarea proiectului, din bugetul FNDR au fost cheltuiţi 16,1 mil. lei. Crearea Centrului inovativ se susţinere a ideilor de afaceri ale tinerilor specialişti "Pro Cariera" din Otaci a costat 15,8 mil. lei. Tot din bugetul FNDR au fost alocaţi 9,6 mil. lei pentru crearea sistemului de canalizare în parcul industrial "Răut" din Bălţi.

Specialiştii susţin că un alt proiect important care a fost realizat în 2016 este Programul de dezvoltare a sectorului apicol, finanțat din banii Guvernului României. Astfel, a fost creat un centru apicol de procesare şi ambalare, iar 100 de apicultori au fost instruiţi de specialişti români.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?