X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Filat: Pînă pe 5 aprilie trebuie să reuşim nu doar identificarea candidatului la funcţia de premier

30 mar. 2013,, 14:00   Politică
6702 7
Foto: noi.md
Prim-ministrul în exerciţiu, Vlad Filat, consideră că liderii din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană trebuie să reuşească să găsească un candidat la funcţia de premier pînă la 5 aprilie, termenul limită dat de şeful statului Nicolae Timofti liderilor PLDM, PL, şi PD privind finalizarea negocierilor pe marginea candidaturii la funcţia de premier, relatează NOI.md.

Mai mult, Vlad Filat susţine că, pe lîngă identificarea unui candidat, liderii partidelor politice trebuie să găsească un numitor comun şi în legătură cu activitatea de viitor a noului guvern.

”Nu doar identificarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să o reuşim. Este important să avem înţelegerea asupra modului în care viitorul guvern va activa. Oamenii au nevoie ca acest guvern să rezolve problemele lor, nu să reflecte interesele partidelor politice. De aceea avem nevoie să convenim asupra întregului set de probleme”, a spus Filat.

Întrebat despre negocierile liderilor din fosta AIE, Vlad Filat a menţionat că se discută serios, iar acest lucru este cel mai important.

Întrebat dacă într-adevăr şi-ar fi cerut scuze în cadrul negocierilor de la fostul prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc, în legătură cu demisia celui din urmă, Vlad Filat a răspuns că “ar dori ca presa să nu speculeze, dar să ajute ca procesul politic să aibă un final fericit”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?