Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

În Rusia s-a ieftinit certificatul „Carte Verde” pentru călătorii în Moldova

14 ian. 2017,, 20:00   Societate
3678 3

În Rusia s-a redus costul certificatului „Carte Verde”pentru călătorii în Moldova şi în alte ţări, comunică NOI.md.


După cum a comunicat Uniunea Asiguratorilor Auto din Rusia, noile tarife vor intra în vigoare din 15 ianuarie 2017. În particular, tarifele la „Carte Verde” din Rusia, care vor fi în vigoare în perioada de la 15 ianuarie 2017 pînă la 14 februarie 2017, în echivalent în ruble se vor reduce cu 6% în comparaţie cu luna precedentă şi cu 12% - în comparaţie cu perioada estivală.

De la 15 ianuarie costul certificatului pe durata de 15 zille pentru călătorii auto din Rusia peste hotare prin toate ţările sistemului „Carte Verde”pentru autoturisme va constitui 2190 de ruble în loc de 2320 de ruble.

Călătoriile prin ţările străine apropiate în mod tradiţional sînt mai ieftine, astfel, certificatul analogic cu acoperire numai pentru Ucraina, Belarus, Moldova şi Azerbaidjan va costa 750 de ruble.

„Carte Verde”este un sistem internaţional de asigurare de răspundere civilă a deținătorilor de vehicule şi un certificat care confirmă că şoferul străin deţine acest gen de asigurare. Acest sistem funcţionează din anul 1951. Scopul lui principal este de a reglementa pretenţiile victimelor accidentelor de circulaţie, comise cu participarea automobiliştilor din alte ţări, în conformitate cu legislaţia naţională a ţării unde s-a produs incidentul. Funcţiile Biroului „Carte Verde” le deţine UAAR.

Ratele tarifare de bază la „Carte Verde” din Rusia au fost stabilite în euro, iar UAAR le calculează lunar în echivalent în ruble ţinînd cont de oscilaţiile cursului monedei euro faţă de ruble pentru luna precedentă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?