Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Restricţii privind publicitatea cazinourilor și a sălilor de joc

9 ian. 2017,, 09:20   Societate
3021 0

În Moldova a fost majorată taxa de licență pentru activitatea cazinourilor, a fost schimbat modul de impozitare a veniturilor obținute de pe urma desfășurării jocurilor de noroc, precum și introdusă interdicția asupra publicității cazinourilor și sălilor de jocuri, relatează NOI.md.


Acest fapt este prevăzut de modificările la Legea privind reglementarea prin licenţiere
a activităţii de întreprinzător, Codul Fiscal și Legea cu privire la publicitate, aprobate anterior în Parlament, care au intrat în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor aprobate, taxa fixă pentru eliberarea/prelungirea licenței pentru cazino a fost majorată pînă la 6000 de lei pentru fiecare masă de joc și pînă la 130 mii de lei pentru fiecare unitate de exploatare a meselor pentru ruletă.

Modificările la Codul Fiscal prevăd că cîștigurile obținute de la campaniile promoţionale şi/sau din loterii nu sînt incluse în venitul brut și nu sînt impozitate. Se stipulează că fiecare plătitor de cîștiguri urmează să rețină și să verse la buget un impozit în mărime de 18% din cîștigurile de la jocurile de noroc, cu excepția cîștigurilor de la campaniile promoționale și/sau din loterii și pariuri.

Potrivit modificărilor la Legea cu privire la publicitate, este interzisă publicitatea activităţii de întreţinere a cazinourilor, sălilor cu automate de joc şi a cîștigurilor băneşti obţinute în rezultatul participării la acestea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?