X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon, invitat de Lukaşenco să viziteze Belarusul

26 dec. 2016,, 08:50   Politică
3506 1

Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali de rang înalt din mai multe state, care au participat la Ceremonia de învestire a Preşedintelui RM.


În cadrul întrevederii cu delegaţia Republicii Belarus, condusă de viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi,au fost abordate mai multe chestiuni de interes reciproc în domeniul comercial-economic, investiţional, dezvoltarea relaţiilor de antreprenoriat, inclusiv în sfera construcţiei maşinilor agricole, exporturilor de producţie viticolă, producerea de medicamente, a îngrăşămintelor minerale, ș.a.

Igor Dodon a menţionat că Republica Moldova și Belarus dispun de toate posibilitățile pentru creşterea schimbului comercial între cele două state: ”Țările noastre dispun de toate oportunităţile pentru creşterea schimbului comercial reciproc pînă la 400 mln. dolari anual. Am susţinut ideea inaugurării unor case de comerţ în capitalele celor două ţări. Am subliniat că Belarus, în mare măsură, a reuşit nu doar să păstreze cele mai bune practici social-economice din perioada URSS, ci să le mai şi multiplice în noile realităţi economice noi şi dificile. Republica Belarus, condusă de Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, este un exemplu pentru noi în acest context”.

Rusîi a transmis din partea Preşedintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko mesajele de felicitare cu prilejul învestirii în funcție, precum și invitația de a întreprinde o vizită în capitala belarusă. ”Am acceptat cu plăcere invitaţia. Data vizitei urmează să fie convenită în timpul cel mai apropiat.”, a susținut Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?