Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vladimir Florea: Codul transportului auto reflectă conceptul de dezvoltare a transporturilor de pasageri şi de mărfuri

14 mar. 2013,, 15:57   Societate
4665 1
Foto: infomarket.md
Codul Transportului Auto reflectă într-o măsură mai mare conceptul de dezvoltare a transporturilor de pasageri şi de mărfuri, consideră copreşedintele Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA), Vladimir Florea.

Solicitat de agenţia "Infotag", Florea a spus că Guvernul a aprobat proiectul codului "cu o întîrziere de aproape trei ani, dar nu din vina transportatorilor, ci în virtutea diferitelor circumstanţe de la Ministerul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor".

"Majoritatea normativelor au fost adoptate ţinînd cont de practica europeană, au fost ajustate la condiţiile locale. Noi ne dorim mult ca forul legislativ să nu întîrzie cu adoptarea codului", a subliniat Florea.

Potrivit lui, "un aspect important este accederea pe piaţă a şoferilor, managerilor profesionişti, liberalizarea tarifului la transporturile de călători, responsabilitatea tuturor participanţilor la piaţă şi transparenţa acestora".

Reprezentaţii ministerului au relatat pentru Agenţia "Infotag" că documentul are ca scop "asigurarea calităţii serviciilor prestate şi siguranţa transporturilor".

Codul prevede înregistrarea obligatorie a autobuzelor urbane şi internaţionale; instalarea de tahografe; condiţii noi pentru managerii în transporturi şi şoferi, inclusiv confirmarea regulată a competenţelor profesionale pe baza unor cursuri şi examene obligatorii; respectarea regimului de muncă şi odihnă al şoferului.

Alte prevederi se referă la dezvoltarea întreprinderilor de transportare a pasagerilor şi a mărfurilor, cu excepţia firmelor fantomă, modernizarea parcului de autobuze, asigurarea unor condiţii de transportare mai confortabile şi mai ample.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?