Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Mihail Șleahtițchi: Pe numele meu nu s-a intentat niciun dosar penal

7 mar. 2013,, 16:06   Politică
4126 1
Foto : gzt.md
După aproape trei luni de cînd Procuraturaa anunțat că a deschis dosar penal în cazul autobuzelor școlare, fostul ministru al Educației, MihailȘleahtițchi, reacționează.

Acesta a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care dezminte faptul că pe numele lui ar fi fost intentat vreun dosar penal și spune că la procurarea autobuzelor şcolare „a respectat legea statului Republica Moldova”.

„Pe numele meu nu s-a intentat niciun dosar penal; că nu am fost singurul ministru în mandatul căruia s-au făcut achiziţii de autobuze şcolare”, susține Șleahtițchi.

Totodată, el spune că tot ce i se întîmplă „are o motivare politică policromă şi ţine de semnarea pe 7 martie 2012 a ordinului despre denumirea disciplinei şcolare „Istoria românilor şi universală”. „Pentru care mi-am asumat toată răspunderea”, se menționează în mesajul postat de Șleahtițchi.

„Am fost ministrul care a deranjat mai multe orgolii. Drept urmare, timp de un an şi mai bine, numele meu este folosit în diverse combinaţii şi toate pentru a mi-l defăima”, mai scrie MihailȘleahtițchi.
Pe data de 19 decembrie 2012, Procuratura a anunțat că a deschis o anchetă penală în cazul autobuzelor școlare procurate anterior de Ministerul Educației pentru copiii din mai multe raioane. Potrivit instituției, unele autobuze ar fi fost procurate la preț dublu.

În vizorulprocurorilor se află grupul de lucru responsabil de licitație din cadrul Ministerului Educației, printre care și fostul ministru Mihail Șleahtițchi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?