Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Autobuz autonom fără șofer: Unde va fi testată o astfel de rută

17 iun. 17:00   Externe
3686 0

În toamnă, un autobuz autonom fără șofer va circula în mod regulat în districtul Užupis din Vilnius timp de două luni.

Purtătoarea de cuvînt a companiei municipale Susisiekimo Paslaugos din Vilnius, Solveiga Stankiavičienė, a declarat că societatea s-a angajat să testeze o rută regulată cu un autobuz fără pilot în cadrul proiectului de integrare europeană a transportului public.

"Deficitul de șoferi ne obligă să luăm în considerare alte forme de transport public în oraș", a spus ea, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Autobuzul, care va avea între șase și opt locuri și poate transporta pînă la 12 pasageri, ar trebui să circule pe străzile din Užupis timp de două luni în toamnă, ducînd gratuit pasagerii la stațiile de autobuz de pe străzile adiacente mai aglomerate, a precizat Stankiavičienė.

Testele autobuzului autonom ar trebui să înceapă în a doua jumătate a lunii septembrie. Municipalitatea a alocat 80.000 de euro pentru închirierea vehiculului și instalarea de stații de autobuz temporare în Užupis.


Potrivit lui Stankiavičienė, proiectul pilot va arăta dacă astfel de autobuze pot deveni în viitor o completare permanentă a sistemului de transport public din capitală. Ea a precizat că autobuzul autonom va fi închiriat de la companii străine, deoarece în Lituania nu există companii care să îl poată lua în leasing.

0
1
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав