X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Artistul nu are nevoie de imagine, dacă are talent – Elena Obrazţova

7 mar. 2013,, 10:49   Showbiz
3938 0
Foto: amshilov.ru
"Artistul nu are nevoie de imagine, dacă este înzestrat cu un asemenea talent, precum l-a avut Maria Bieşu, pe care am cunoscut-o de mulţi ani şi de care ne leagă prietenia artistică", a relatat corespondentului agenţiei "Infotag" artista poporului din URSS, cîntăreaţa de operă Elena Obrazţova, după ce şi-a încheiat evoluţia pe scena Filarmonicii Naţionale, în cadrul festivalului muzical "Mărţişor".

Potrivit ei, "unul dintre cele trei concerte la care a participat şi fiica mea, cîntăreaţa de operă Elena Macarova, este dedicat Mariei Bieşu, care aduna în jurul său doar oameni înzestraţi, precum era şi dînsa, care preţuia frumoasele relaţii de prietenie, contribuind cu tot talentul şi farmecul ei la lansarea "podurilor" de omenie şi cultură între diferite ţări". "N-am mai fost de mult timp prin Chişinău, deşi înainte evoluam mai des pe scenele de aici. De aceea, de îndată ce am primit invitaţia, am acceptat-o imediat. Faptul că s-a prăbuşit Uniunea Sovietică şi că, la modul real, am pierdut din grandoarea arealului spiritual-cultural de altă dată, este desigur regretabil. După concertele susţinute la Chişinău şi Tiraspol, am rămas convinsă că noi încă ne mai iubim şi admirăm reciproc, dat fiind că ne uneşte căldura sufletească şi prietenia", a mai menţionat Obrazţova.

Ea a anunţat că la invitaţia lui Aurelian Danilă, se va strădui să vină la Chişinău în toamnă, pentru a prezida juriul în cadrul concursului internaţional în memoria Mariei Bieşu.

"În prezent, lucrez asupra unui program muzical. Nu am refuzat nici propunerea regizorului Roman Viktiuk de a evolua în spectacolul "Fedra". Aceasta nu va fi prima mea încercare. Nu doresc să mă despart de teatrul dramatic, de la care obţin o mare satisfacţie, bucurie şi fericire. Teatrul îmi oferă mereu o şansă plăcută în viaţa mea artistică", a subliniat diva de operă.

Elena Obrazţova este cîntăreaţă de operă (mezzo-soprano) din Federaţia Rusă , actriţă, pedagog, academician al Academiei de Arte din FR, artistă a poporului din URSS, Erou al Muncii socialiste, Laureat al premiului leninist, decorată cu ordinul "Pentru merite faţă de Patrie" (anul 1999). Deţine cele mai prestigioase distincţii pentru participarea la concursurile internaţionale de operă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?