Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Expert: Impozitul rutier s-a majorat, dar gropile sînt mai adînci

1 mar. 2013,, 12:01   Societate
6014 2
Foto: vidi-automarket.com.ua
Drumurile din Moldova corespund întru totul locului ocupat în clasamentul privind calitatea drumurilor. Aceasta este opinia copreședintelui Uniunii transportatorilor și Drumarilor din Moldova, Vladimir Florea.

"Cred că Moldova merită o astfel de evaluare, dar totuși ar trebui să ocupe penultimul loc în raport, de exemplu, înaintea Tibetului, unde în genere nu există drumuri", a relatat pentru NOI.md Florea.

În opinia acestuia, drumurile din Moldova s-au deteriorat nu doar într-u singur an, dar timp de decenii. Și la fiecare etapă au fost probleme care le-au adus la o stare deplorabilă. "In anii '90, în țară era haos, lipsă de mijloace, de aceea drumurile au fost neglijate. În anii 2000, a apărut sistemul de impozitare, dar se acumulau bani insuficienți și nu avea cine să le repare. În ultimele decenii, au fost găsiți bani din diverse fonduri externe și deja are cine construi, dar a apărut fenomenul corupției. Și acum nu avem nici cerințe față de calitatea drumurilor, și nici control din partea societății asupra cheltuielilor. Nu se fac audieri publice, nu se dau rapoarte. Ca urmare, taxa a crescut de două ori, dar gropile s-au adîncit”, a remarcat Vladimir Florea.

Potrivit experților de la Forumul Economic Mondial, Moldova s-a clasat pe ultimul loc în ceea ce privește calitatea drumurilor, din 144 de țări ale lumii. Din 7 puncte posibile, țara noastră a acumulat doar 1,5.

De menționat că, în acest an, din Fondul rutier, pentru reparația drumurilor vor fi alocați aproximativ 1 miliard 235 milioane de lei, iar din surse externe de finanțare, suma cheltuielilor va fi de circa 1,5 miliarde de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?