X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 512

Discuții controversate în Parlament privind înregistrarea CĂRUȚELOR

1 mar. 2013,, 11:36   Politică
5245 5
Foto: hotnews.md
Proprietarii de troleibuze, utilajele autopropulsate, utilizate la lucrările de construcții, sau agricole, și vehiculele cu tracțiune animală vor fi obligați să-și înregistreze vehiculele pentru a fi suspuse înmatriculării. Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură un proiect de lege în acest sens, relatează NOI.md. Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Dumitru Godoroja, a spus că proiectul va permite autorităţilor publice locale să încaseze taxele de înregistrare şi eliberare a numerelor pentru aceste vehicule.

“Cine o să achite această taxă? Deci țăranii care au o căruță și merg în cîmp trebuie să mai achite?” a întrebat deputatul PL, Gheorghe Brega. În replică, viceministrul a spus că sumă pentru înregistrarea vehiculelor nu va depăși 40 de lei și este pentru perioada în care vehiculul este funcțional.

“Am, înțeles. Cît trăiește calul”, a spus Brega, lucru care a stîrnit zîmbete.

Și deputații comuniști au întrebat cum se face că Moldova, care tinde spre Europa, începe să înregistreze căruțele.

În replică, viceministrul a spus că Moldova este singura țară unde vehiculele cu tracțiune animală nu sînt înregistrate.

“Căruța este considerată în Europa cel mai ecologic transport”, a spus la rîndul său, președintele Parlamentului, Marian Lupu.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat și în lectura a doua de către Parlament.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?