X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Nu excludem încheierea Acordului de asociere în toamnă la Vilnius – declarație

19 feb. 2013,, 15:23   Politică
3750 0
Foto: pik.tv
Sînt încrezător că la summitul de la Vilnius vom pune ștampila de aprobare pentru această apropiere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți și miniștrii de externe ai Regatului Suediei, Carl Bildt, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, William Hague, relatează NOI.md.

Radoslaw Sikorski a reiterat sprijinul Uniunii Europene în semnarea Acordului de asociere. „Prima dată cînd am vizitat Republica Moldova, vă aflați în perioada de după turbulențele stradale. Sincer, credeam că vă îndreptați spre un viitor de stat ratat. Acum, Republica Moldova se mișcă cu pași siguri spre aderarea la Uniunea Europeană. Acum negociem un acord ambițios. Ne apropiem de final. Eu sînt încrezător că la summitul de la Vilnius vom pune ștampila de aprobare pentru această apropiere cu UE”, a afirmat oficialul.

La rîndul său, ministrul de externe al Regatului Suediei, Carl Bildt, și-a exprimat speranța că Moldova va menține ”orientarea strategică a politicilor din țară”. „Pot să vă promitem că noi o să facem tot posibilul să urgentăm ratificarea acestui acord”, a declarat ministrul de externe al Regatului Suediei. În același timp, William Hague a spus că UE va susține și în continuare programul de reforme inițiat de Guvernul Republicii Moldova. “Important este ca toate domeniile să lucreze în conformitate cu norma legală”, a specificat William Hague.

La rîndul său, prim-ministrul Vladimir Filat a menționat că Moldova va continua menținerea ritmului în implementarea angajamentelor asumate în fața partenerilor externi. Premierul a ținut să precizeze că este important ca reformele lansate să fie duse la bun sfîrșit, ceea ce ar însemna economie funcțională, justiție în baza legii, combaterea corupției, libertatea presei.

Anterior, unii politicieni și unii experți au declarat că, din cauza situației politice din țară, semnarea Acordului de asociere ar putea fi amînată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?